Tuntuupa hyvältä sanojen siveltymä poskella

ymmärrän, on työnnettävä pilli kahden poimun väliin, lihasta nostettava taipumaan siihen, että imetään ulos talven vahva kuona, vuodenkiertoon alistuttava, kaavitaan kaikki kertymä valoon, mustaa vuotaa ulos aurinkoon, sanat kaatuvat kaakaomukina valkoiselle lattialle, josta poimin ja asettelen ne järjestykseen vinoon, näin minä aloitan taas.


pääni, joka oli sähköpatsas shokissa, liian paljosta tiedosta ja ihmisistä ja monista sanoista halvaantunut, sille osoitin hunajaa, sivelin sen päälle, jokin ovi avautui ja katsos, kääntyy kello tai lohkareet ja maailman pallo, jonka pinnalla sypressit rehottavat ja tippuvat päivän laotessa pohjaan. minä vanhenen, vanhenee vuosi, ja on lohdullista tietää, jonkun toisen jonain toisena aikana ajatelleen, kirjoittaneen, samanlaisia sanoja, tuudittaudun, kehtoudun, siihen etten ole yksin. olen turvassa päivän kaaressa, kevään nousussa, elämän luonnollisessa päämäärällisyydessä, luovimassa lämpöisten kivien välistä, kohti pehmeää kesän merta.


piirsin ilmaan aukon eilen, kiertelin sormella ympyrän rajoilla, päästäni lensi ajatuksia, kuin kukkoja, jotka ensimmäisen kerran koskivat ilmaa, eivät kuivia korsia, innoissaan kohti taivasta, valoa, pitkästä synkästä huoneesta, talven jälkeen. se oli pidempi kuin aikoihin, miten se olikaan niin pitkä? vuosi vuodelta siinä, venytän elämääni, orava, nahkaani kuivaan sitkommaksi, melkein taivun rikki, kunnes yht’äkkiä, kesän valo ja kaiken ryöpsähdys, hyöky, päälleni, ja olen valmis kaikkeen ja pullistun, olen täysi ja kukkia kasvaa väleistä, rei’istä tunkee ituja, versoja, enkä muista menneitä, mitä niistä ikävistä, ponkaisen irti ja maailmaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: