Joulukuun satokalenteri

harvoin pystyn avaamaan pääni täällä, silmääni raottamaan nähdäkseni yhtään mitään, mustelmia tippuu seiniltä, kulmista, sataa sisään, sataa minun sisään, hukun päiviksi lakanavuoriin, makaan muumio lattialla, virkaatekevät poistavat minut lopulta kun rupean tarpeeksi haisemaan. en halua palata tähän, käyn vain nukkumassa, otan turvaksi vieraita, haalin sanoja, joka paikassa on kylmä, en kuule pieniä askeleita, ei löydä kotia kodista. minun on aika lähteä täältä, lähteä täältä, tulla luoksesi.

_________________

olemme aina olleet tavanomaisesti sijoitetut, käymme kirkossa, jauhamme ruokaa, kynttilät poltamme loppuun. olen kirjannut tekosiani ruutuvihkoihin jonkuisen vuoden, miettinyt munkkivuoreen meneviä linja-autoja, välillä kuolemaa, yötä. kun katsot minua vahakangasliinan yli joskus jähmetyn, sitten jatkan, menen töihin. sisälläni ei tunnu mitään, lumelle ei jää jälki. sitä joskus ihmettelen, työyhteisön vaikeutta muistaa nimi, sitten jatkan, lähden kotiin. ateriavälini ovat oikeaoppiset, tarvittaessa pukeudun solmioon. sukulaislapset joskus kipuavat syliin. olen vain joskus miettinyt, olen vain joskus miettinyt, sitten kuitenkin, päättäen jatkaa.

_________________

kun menee hyvin, häviän maailmasta. itseni otan käyttöön kaiken, tulen työvälineeksi, rajaton hahmo käsiä ja jalkoja, joilla paljon saa aikaan, sanoja, tekoja, mutta tarvitseeko kuulla omat ajatukseni, ovat ne jo paperilta poistuneet maailmaan. kuuntele minun satakielen liverrystäni, joka on parempi kuin sata kirjaa, sata yksityistä ajatusta, pöytälaatikon sisältöä, ei niillä maailmaa muuteta. haluan vain puhua kaikille, rakkaudesta puron lailla levitä joka suuntaan, kirjaimet vain jarruttaa, en ehdi, malta, pysähtyä tähän.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggers like this: